کراتینه مو یک روش صافی و احیای مو است که به داشتن موهایی صافتر و درخشانتر از قبل کمک میکند. با این روش میتوان بسیاری از مشکلات مو همچون خشکی، وزشدگی و شکنندگی مو را برطرف کرده و زیبایی و درخشش آنها را دو چندان کرد. کراتینه مو شامل چندین مرحله مهم است که باید با دقت بالایی انجام شوند. در این مطلب در خصوص کراتین مو و صفر تا صد مراحل انجام آن صحبت میکنیم و با نکات مهم در خصوص انجام این روش زیبایی و درمانی آشنا میشویم.
کراتین مو چه فرآیندی است؟
کراتین مو پروتئینی است که به طور طبیعی در ساختار مو وجود دارد. در صورتی که میزان پروتئین کراتین به اندازه کافی باشد، از مو تا حد زیادی در برابر حرارت و دمای بسیار زیاد یا کم محافظت میشود. همچنین موها در برابر اشعه ماورابنفش و رادیکالهای آزاد بهتر حفظ میشوند. حال اگر میزان پروتئین کراتین از حد طبیعی کاهش پیدا کند، مو حالت شکننده، وزشدگی و رنگ کدر پیدا میکند. در این شرایط اگر از ابزارهای حرارتی یا رنگ مو استفاده زیادی شود، زنجیرههای بلند کراتینه به تدریج به بخشهای کوچکتر تجزیه شده و کراتین مو محلول در آب و شسته میشود. در این زمان میتوان به سراغ کراتین کردن مو رفته و از مواد کراتینه برای احیای دوباره ساختمان مو استفاده کرد.
صفر تا صد مراحل کراتین کردن مو
کراتینه مو در آرایشگاه شامل چندین مرحله مهم است و نیاز به صرف زمان نسبتا زیادی دارد. پروسه کراتین مو در آرایشگاه معمولا در حدود 1 الی 3 ساعت زمان میبرد که این مدت زمان تا حد زیادی به قد و حجم موها بستگی دارد. حال بهتر است ببینیم مراحل اصلی کراتینه مو کدامند و در هر مرحله چه مواردی باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرد:
-
شستشوی مو با شامپوی مناسب
در اولین قدم از کراتینه مو، به شستشوی موها با شامپوی مناسب پرداخته میشود. در بسیاری از آرایشگاهها شستشوی مو دو مرتبه انجام میشود تا مو هم از آلودگی و چربیها به خوبی پاک شود و هم پوست سر ماساژ داده شود. تمیز شدن مو باعث میشود تا مواد کراتینه به خوبی بر روی تارهای مو قرار بگیرند و در آنها نفوذ بیشتری پیدا کنند.
-
خشک کردن مو
بعد از شستشوی مو نوبت به خشک کردن موها میرسد. نکتهای که در این مرحله وجود دارد این است که موها نباید به طور کامل خشک شوند و باید مقداری رطوبت و نم بر روی آنها باقی بماند. میزان درصد خشکی مو هم به نوع مواد بستگی دارد. بر روی بستهبندی برخی از مواد کراتینه میزان رطوبت لازم مو درج میشود. اکثر مواد به 85 تا 90 درصد خشکی مو نیاز دارند تا اثر مواد کراتینه بر روی موها به حداکثر خود برسد.
-
دستهبندی موها
در این مرحله نوبت به تقسیمبندی موها میرسد. دستهبندی موها با توجه به حجم و میزان موی مشتری تعیین میشود و میتواند شامل 4 دسته به بالا باشد. با دستهبندی اصولی موها میتوان مواد کراتینه را بر روی تمام موها اعمال کرده و تمام بخشها را به طور یکنواختی موادگذاری کرد. برای دستهبندی مو هم باید از گیرههای مخصوص آرایشگاهی استفاده شود تا هر بخش به طور محکم در جای خود فیکس شود.
-
موادگذاری بر روی مو
یکی از مراحل مهم کراتین مو، موادگذاری است. برای موادگذاری از براشهای مخصوص استفاده میشود. نکته مهم در این مرحله عدم اعمال مواد بر روی ریشه مو است. مواد باید در حدود 1 الی 1.5 سانت از ریشه مو فاصله داشته باشند تا مشتری بعدا دچار مشکلاتی همچون ریزش مو نشود. تمام موها باید به طور یکنواخت به مواد کراتینه آغشته شوند و هیچ بخشی از مو بدون مواد باقی نماند. بعد از این کار باید موها را با یک کلاه پوشش داده و مدتی صبر کرد.
-
استراحت دادن به مو
بعد از موادگذاری نوبت به استراحت دادن به مو و ماندن مواد کراتینه بر روی مو میرسد. معمولا برای اثربخشی کراتینه به زمانی در حدود 30 دقیقه نیاز است. در این زمان مو فرآیند اکسیداسیون را طی میکند. البته این بازه زمانی به نوع مو و مواد کراتینه هم بستگی دارد. برای مثال اگر موها فر و وز باشند، این زمان به 45 دقیقه افزایش پیدا میکند. برای همین با توجه به دستورالعمل درج شده بر روی محصول بهتر است زمان استراحت را مشخص کرد.
-
سشوار کشیدن یا شستشوی مو
مراحل کراتینه مو با قرنطینه با مراحل کراتینه مو بدون قرنطینه، کمی متفاوت است. مهمترین تفاوت آنها هم در همین مرحله یعنی مرحله ششم است. در کراتینه مو بدون قرنطینه بعد از استراحت مو، به شستشوی موها پرداخته میشود. اما در کراتینه مو با قرنطینه خبری از شستشوی مو نبوده و به سشوارکشی موها پرداخته میشود. در این مرحله از باد گرم سشوار برای خشک کردن مو و تثبیت بهتر مواد بر روی مو استفاده میشود. گرمای سشوار باعث میشود تا مواد بهتر جذب مو شوند و تاثیر کراتینه و صافی بیشتر شود.
-
اتوکشی مو، مهمترین مرحله کراتینه
در این مرحله نوبت به اتوکشی موها میرسد که از مهمترین مراحل کراتینه مو است. برای این کار باید از اتوی مو مناسبی استفاده کرده و درجه آن را به خوبی تنظیم کرد. برای اتوکشی باید دستههای باریکی از مو را جدا کرده و آنها را از بالا به پایین صاف کرد. سرعت حرکت دست و اتوکشی، تعیینکننده میزان صافی مو است. در واقع هر چقدر سرعت اتوکشی کمتر باشد، میزان صافی موها بیشتر و احیای مو کمتر میشود. در این مرحله هر دسته از مو چند بار اتوکشی میشود تا به بهترین شکل صاف و احیا شوند.
-
قرنطینه مو
در صورتی که کراتینه مو از نوع قرنطینهدار باشد، باید به قرنطینه مو پرداخته و از نفوذ رطوبت به مو تا سه روز جلوگیری کرد. در این بازه زمانی مشتری باید از شستشوی مو و استحمام پرهیز کرده و آن را به سه روز بعد موکول نماید. در صورتی هم که مو بدون قرنطینه کراتینه شده باشد، نیازی به این کار نبوده و مشتری میتواند در هر زمانی برای شستن موهای خود اقدام نماید.
جمع بندی
در این مطلب در خصوص کراتین مو و صفر تا صد مراحل انجام آن صحبت کردیم. همانطور که ملاحظه کردید کراتینه مو نیاز به توجه به نکات زیادی دارد تا موها بدون هیچ مشکل و آسیبی کراتینه شوند. برای همین جهت کراتین کردن موهای خود به یک آرایشگاه معتبر مراجعه کنید و به تخصص و تجربه کراتینکار توجه داشته باشید. جهت انجام کراتینه مو به صورت تخصصی میتوانید از خدمات مجموعه زیبایی فریماه نهالی استفاده نمایید.