ریزش ابرو و تغییر شکل آن، سبب تغییراتی در چهره شده و بر روی زیبایی تاثیر منفی میگذارد. میکروبلیدینگ ابرو از روشهایی است که به کمک آن میتوان به ابروهای پرپشتتر و زیباتری دست پیدا کرده و نواحی خالی ابرو را پر کرد. افرادی که دچار ریزش ابرو شدهاند و یا به طور ژنتیکی از ابروهای کم پشت و نازکی برخوردار هستند، با این تکنیک میتوان ابروهای پر و یکدستی پیدا کنند. حال بهتر است ببینیم میکروبلیدینگ ابرو چیست و چگونه انجام میشود.
میکروبلیدینگ ابرو چیست؟
در حال حاضر روشهای مختلفی برای افزایش حجم و پرپشت کردن ابرو وجود دارد. میکروبلیدینگ یکی از روشهای قدیمی است که نتایج طبیعی ارائه میدهد. این تکنیک به وسیله ابزار و رنگهای خاص و توسط افراد متخصص انجام میشود. در تعریفی از میکروبلیدینگ میتوان گفت این روش شکل نیمه دائمی و دستی از تتو یا خالکوبی است. در این روش تکنسین با استفاده از ابزاری شبیه قلم به ایجاد خطوطی مشابه با تارهای ابرو پرداخته و به حجم و پرپشتی آن میافزاید. رنگدانههای استفاده شده تا لایه میانی پوست نفوذ کرده و به ابروها ظاهری پرپشت میدهند. میکروبلیدینگ از ماندگاری خوبی برخوردار بوده و تقریبا 12 الی 18 ماه دوام میآورد. بعد از آن با گذشت زمان خطوط ایجاد شده محو شده و از بین میروند.
نحوه انجام میکروبلیدینگ ابرو
میکروبلیدینگ ابرو یک روش تخصصی است و باید در آرایشگاه توسط تکنسینهای حرفهای و در شرایط استریل انجام شود. نحوه انجام کار به شرح زیر است:
- در ابتدا متخصص به بررسی وضعیت ابروهای مشتری پرداخته و انتظارات او را ارزیابی میکند. متخصص باید بداند که فرد مراجعه کننده چه انتظاراتی از این روش دارد و فرم مدنظر او چه میباشد.
- بعد از مشاوره نوبت به بیحسی ابروها میرسد. در این زمان از کرم بیحسی موضعی بر روی ابروها استفاده میشود. لیدوکائین 2.5 درصد و پریلوکائین 2.5 درصد از کرمهای رایج برای این کار است.
- بعد از بیحس شدن ابروها، ابروها و اطراف آن تمیز شده و از هرگونه کرم و مواد اضافی پاک میشود.
- در این زمان نوبت به طراحی ابروها میرسد. متخصص با توجه به فرم ابروها و سلیقه و انتظارات مشتری، به طراحی ابروها با مداد میپردازد. مرحله طراحی از مراحل مهم میکروبلیدینگ است و در نتیجه نهایی تاثیر زیادی دارد.
- در آخر نوبت به هاشور زدن ابروها میرسد. برای این کار از ابزاری به نام میکروبلید و رنگدانههای مخصوص استفاده میشود. هر چقدر هاشورها ظریفتر باشند، ابرو ظاهر طبیعیتر و زیباتری پیدا میکند. متخصص رنگدانهها را بر روی تمام بخشهای ابرو پخش کرده و اجازه میدهد به مدت 5 دقیقه بر روی آنها باقی بماند. بعد از آن مواد با سرم مخصوص شسته شده و بر روی ابروها از پماد آنتی بیوتیک جهت جلوگیری از بروز عفونت استفاده میشود.
در رابطه با ابزار میکروبلید خوب است اشاره شود که این ابزار دستی از یک ردیف سوزن ظریف تشکیل شده است که در نوعی جوهر یا رنگ فرو میرود. بعد از آغشته شدن به رنگ، تیغه آن به داخل پوست وارد شده و سبب برش سطحی پوست میشود. با هر بار کشیدن میکروبلید، یک تار مو بر روی ابرو ایجاد میشود. این کار باید تا زمان رسیدن به نتیجه مدنظر انجام شود. متخصص باید به فشار دست توجه داشته باشد و فشار زیادی به ابزار وارد نکند.
ترمیم و اقدامات بعد از میکروبلیدینگ ابرو
زمانی که کار میکروبلیدینگ ابرو به اتمام برسد، تا چهار روز ناحیه ابرو سیاهرنگ دیده میشود. توصیه میشود تا 3 الی 4 روز از رفتن به حمام و شستن صورت خودداری شود تا زخمها کمی بهبود پیدا کنند. زمان بهبودی زخمها متفاوت است و به نوع پوست و خوشزخم یا بدزخم بودن بستگی دارد. با این حال به طور کلی زخمها طی 10 روز به طور کامل بهبود مییابند. ترمیم میکروبلیدینگ هم از کارهای بسیار ضروری بوده و حتما باید در زمان مقرر انجام شود. 2 الی 3 هفته بعد از انجام میکروبلیدینگ، برخی از نواحی رنگشان را بر اثر دلمه بستن زخم از دست داده و نیاز به ترمیم پیدا میکنند. برای همین مشتری باید در زمان توصیه شده به تکنسین مراجعه کرده تا ابروها مورد ترمیم قرار بگیرند. در ترمیم تمام پروسه میکروبلیدینگ از اول انجام میشود.
نکاتی جهت افزایش ماندگاری میکروبلیدینگ ابرو
برای جلوگیری از کم رنگ شدن میکروبلیدینگ ابرو و افزایش ماندگاری آن به نکات زیر توجه داشته باشید:
- از قرارگیری در معرض حرارت و گرمای مستقیم همچون حرارت اجاق گاز، گرمای بخار در فرآیند پاکسازی پوست، گرمای سونا و مواردی از این دست تا حد امکان اجتناب کنید.
- قبل از استفاده از هر نوع لایهبردار شیمیایی، اسکراب، هیدروکینون یا رتینول از وازلین بر روی ابروها استفاده کنید.
- از قرار گرفتن در معرض پرتوهای فرابنفش خودداری کرده و همیشه از کرم ضد آفتاب مناسب استفاده کنید.
- جوانسازی پوست صورت با دستگاههایی همچون لیزر جوانساز و IPL رنگدانههای میکروبلیدینگ را زودتر از حد انتظار از بین میبرد. حتی اگر در ناحیهای با فاصله از ابروها استفاده شود. برای همین جهت مراقبت از ابروها بهتر است از پماد زینک اکساید بر روی تارهای ابرو استفاده شود.
- نکته دیگر برای افزایش ماندگاری میکروبلیدینگ ابرو این است که تا حد امکان از نور درمانی با LED یا رادیوفرکانسی (RF) اجتناب نمایید.
عوارض میکروبلیدینگ ابرو چیست؟
در صورتی که این تکنیک در محیطی استریل و به طور تخصصی انجام شود و به نکات مراقبتی بعد از آن توجه گردد، احتمال بروز عوارض بسیار کم است. با این حال برخی از افراد ممکن است با عوارضی مواجه شوند. در خصوص عوارض میکروبلیدینگ میتوان به عفونت، آلرژی، گرانولوم و کلوئید اشاره کرد. عفونت در صورت استفاده از آب یا ابزار کثیف ایجاد شده و ناشی از انتقال باکتری به بدن میباشد. برخی از افراد هم که به رنگهای استفاده شده در این تکنیک حساسیت نشان میدهند، با آلرژی و بثورات خارشدار بر روی پوست مواجه میشوند. گرانولوم هم ضایعهای است که ناشی از تحریک سیستم ایمنی بدن به دلیل رنگدانههای به کار رفته است. برای درمان این ضایعات از استروئید یا آنتی بیوتیک استفاده میگردد.
جمع بندی
در این مطلب در خصوص میکروبلیدینگ ابرو صحبت کردیم و با نحوه انجام آن آشنا شدیم. از آنجایی که میکروبلیدینگ امری تخصصی است و به تجربه و مهارت بالا نیاز دارد، حتما برای انجام آن به سالنهای زیبایی معتبر مراجعه کرده و از انجام آن نزد افراد غیر متخصص خودداری نمایید. برای انجام میکروبلیدینگ و سایر تکنیکهای آرایش دائم و نیمه دائم میتوانید از خدمات سالن زیبایی فریماه نهالی استفاده نمایید.